Τι είναι το Tae Kwon Do

Τι είναι το Tae Kwon Do

Τι είναι το Tae Kwon Do

Το Tae Kwon Do (προφέρεται τάε κβον ντό) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας.

Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Θεωρείται από τις πλέον αναπτυγμένες πολεμικές τέχνες όσον αναφορά τα λακτίσματα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη σωματική αντοχή καθώς και στη ταχύτητα, ακρίβεια και ευλυγισία των ποδιών.

 

Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει «πόδι» ή «χτύπημα με το πόδι», Κουόν σημαίνει «χτύπημα με το χέρι» και Ντο σημαίνει «τρόπος ζωής» ή μυαλό. Επομένως Τάε Κουόν Ντο μπορεί να μεταφρασθεί ελεύθερα ως «Ο τρόπος να μάχομαι μόνο με το σώμα μου».

Κορεατικό Tae Kwon Do
Εικόνα για Tae Kwon Do

Βασικές Αρχές Tae Kwon Do

Βασική αρχή του Tae Kwon Do είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι’ αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν την πολεμική τέχνη.

Αν και το Tae Kwon Do το ξέρουμε ως ένα Άθλημα που δίνει έμφαση μόνο στα λακτίσματα, αν το ακολουθήσεις ως Πολεμική Τέχνη έχει απεριόριστα χτυπήματα με τα χέρια και παρα πολλές τεχνικές αυτοάμυνας όπως ρίψεις και κλειδώματα.

Οι αρχές του Τάε Κουόν Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Tae Kwon Do που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

  • Ευγένεια (Γε Ούι)
  • Εντιμότητα (Γιομ Τσι)
  • Επιμονή (Ιν Νάε)
  • Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
  • Αδάμαστο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )

Βρείτε μας